Trainingen

Het Transitiebedrijf heeft een uniek aanbod van trainingen gericht op de arbeidsmarkt en duurzame inzetbaarheid. Hier vind je het aanbod van diensten en producten die zoveel als mogelijk bij onze leden vandaan komen of door onze leden verzorgd worden. De trainers en loopbaancoaches zijn zelf ook werkzaam bij een van onze aangesloten organisaties.

Bekijk het aanbod in de loopbaanwinkel via www.transitiebedrijf.nl

Bijeenkomst Netwerken doe je samen

Wist je dat je al aan het netwerken bent als je bijvoorbeeld op het schoolplein, op een verjaardag of tijdens een buurtbarbecue het met anderen hebt over je werk of werkgever. Netwerken hoeft dus niet moeilijk te zijn. Het is zelfs leuk en je kunt het leren! Kom dat ook ervaren tijdens de bijeenkomst ‘Netwerken doe je samen’. Voor iedereen die vrijwillig of noodgedwongen zich oriënteert op de arbeidsmarkt, of die op zoek is naar ander werk.
Meer informatie en aanmelden.


 

Training Slimmer Werken

Wil je meer werkplezier? Het is mogelijk om werk simpeler te maken, het is mogelijk om efficiënter te werken. Het is mogelijk om meer te doen. Het is mogelijk om slimmer te werken!
Het idee van Slimmer Werken is dat je alleen productief kunt zijn zonder stress en als je hoofd leeg is en je ideeën georganiseerd zijn – dit leer je in de training.

Doelstellingen
Na afloop
–    heb je een eigen systeem ingericht voor prettig en efficiënt werken, zonder stress;
–    beslis je makkelijk wat direct te doen, uit te stellen tot een datum of te delegeren;
–    herken je projecten (een veelvoud van taken!) en neem je regie over je deel;
–    weet je hoe papierwerk en mail het handigst kunt organiseren;
–    kun je jezelf prettig voelen wanneer je iets – bewust – niet doet;
–    heb je grip en controle op je werkzaamheden.

Inhoud
We starten met een presentatie over wat Slimmer Werken inhoudt. De training maakt het makkelijk op het werk de methode toe te passen, met een werkplek ingericht als een goed functionerende cockpit. Daarbij komen onder meer aan de orde: de 2-minuten regel, het werkstroomdiagram, de vijf stappen naar het inrichten van jouw systeem en de randvoorwaarden die je daarbij nodig hebt.
Let op: rooster één werkdag – minimaal 6 uur – tussen de beide trainingsbijeenkomsten in om uw werk te organiseren zoals geoefend in bijeenkomst 1. Deze toepassing van Slimmer Werken is tevens de voorbereiding voor de tweede bijeenkomst.

Resultaat
Je hebt jouw werkzaamheden heringericht en kunt deze na de training makkelijk en efficiënt op orde houden. Je hebt tijdens de training een ervaring van rust, op gebied van een ‘hoofdpijnproject’.

Werkwijze
Twee interactieve bijeenkomsten met presentatie en uitleg over Slimmer Werken, direct aan de slag met de methode aan de hand van casuïstiek uit de waan van de dag en toepassen op de werkplek. En terugkombijeenkomst voor resterende vragen.

Kosten
Voor beide trainingsdagen van 2,5 uur zijn de kosten voor leden van WZW € 75,- pp (excl. btw).

Inschrijven
Deze training is met name bedoeld voor mensen die graag efficiënter de eigen werkzaamheden willen leren organiseren. Het wordt georganiseerd in een groep van 6-8 deelnemers en vindt doorgang bij een minimale bezetting van 5 personen.
Meld je aan via E: m.albers@nim.nl of M: 0634000269 bij Marjolein Albers, Sterker sociaal werk.

Locatie
Nader te bepalen.


 

Training Talent in kaart

Talenten zijn persoonskenmerken die los staan van wat we aangeleerd hebben, ze zijn het cadeau dat we meekrijgen met onze geboorte. Iedereen heeft talenten, maar niet iedereen is zich er altijd bewust van. Om je loopbaan te kunnen sturen, is het van belang dat jij jouw eigen talenten en kwaliteiten kent en weet welke je graag wilt inzetten of verder ontwikkelen. Het vergemakkelijkt het maken van een goed persoonlijk profiel en het ondersteunt bij het voeren van een netwerkgesprek. Bovendien wordt het maken van keuzes en nemen van besluiten omtrent nieuwe functies en werkzaamheden gemakkelijker en efficiënter. Deze training is voor iedereen die zijn/haar talenten en kwaliteiten wil ontdekken en kunnen verwoorden, zodat je aan de hand hiervan jezelf kunt presenteren.
Meer informatie en aanmelden. 

 

Training Digitaal rijbewijs voor de arbeidsmarkt

Zonder de basis digitale vaardigheden kom je op de huidige arbeidsmarkt niet ver meer. Post komt via de email, een curriculum vitae (CV) wordt met de computer opgesteld, vacatures zoek je via internet en het netwerken speelt zich af op social media. Kortom, weten wat je kunt met de computer, internet en tekstverwerkingsprogramma’s is onmisbaar als je je professioneel wilt presenteren op de arbeidsmarkt. Voor iedereen die nog geen digitaal cv heeft, bij wie het nog niet goed lukt deze zelfstandig aan te passen en als je nog niet zo vaardig bent met het online zoeken naar vacatures.
Meer informatie en aanmelden. 


 

Je loopbaan vanaf je 57e

De veranderingen op de arbeidsmarkt hebben effect op jou als individuele medewerker. Niemand kan voorspellen of het je gaat lukken te blijven werken tot aan je pensioen. Tijdens de laatste jaren van je loopbaan kunnen er gebeurtenissen in je werk en in je leven plaatsvinden die van grote invloed zijn op het werk en kun je zelfs je baan verliezen. Steeds meer ben je zelf verantwoordelijk geworden voor jouw inzetbaarheid en arbeidsproductiviteit. Sta jij nog sterk in je werk of vraag je je af of je wel gezond en met plezier het einde van je loopbaan haalt ?

Tijdens de training wordt je inzicht gegeven in wat je zelf kunt doen om je loopbaan in eigen hand te nemen. Er wordt je geleerd zelf de regie te nemen over de laatste fase van je werkleven en hier op een actieve en positieve manier vorm aan te geven. Ook is er aandacht voor de periode daarna. Je levensritme zal dan veranderen, misschien zie je op tegen het gemis van contacten en /of vraag je je af hoe je je tijd gaat invullen. Elk mens kijkt en staat op een andere manier in deze levensfase.

De training is tevens een bezinning en maakt je bewust van jouw kwaliteiten, jouw drijfveren en eventuele belemmeringen. Het maakt je bewust van aandacht voor ontspanning, gezondheid en balans werk en privé. Het maakt je bewust dat er misschien nog genoeg andere mogelijkheden zijn binnen het werk of dat er nog scholing mogelijk is. Het kan ook zijn dat je eerst andere stappen moet zetten voordat je iets anders in gang kan zetten. Van toegevoegde waarde is dat de training plaatsvindt in een groep met mensen die in dezelfde levensfase zitten. Fijn is dat je door ervaringen te delen veel zult herkennen bij de ander. Er is daardoor meer begrip en je kunt tevens van elkaar leren en elkaar ondersteunen.

Meer informatie en aanmelden

Training LinkedIn (basis)

LinkedIn is een ongekend populair zakelijk social media platform. Steeds meer mensen en bedrijven gebruiken LinkedIn om zichzelf voor hun zakelijke netwerk te profileren. Het is een ultiem platform om te laten zien wie je bent, wat je in huis hebt en waar je interesses liggen. Kortom, een online visitekaartje. Met behulp van een goed LinkedIn profiel zorg je dat je vindbaar bent voor werkgevers en blijf je op de hoogte van ontwikkelingen binnen je netwerk. Voor iedereen die zich online wil profileren en nog geen LinkedIn profiel heeft of meer bekend wil worden met de mogelijkheden.
Meer informatie en aanmelden.


 

Training Mindfulness ‘Aandacht voor jezelf’

In het dagelijkse, vaak drukke leven, ben je voortdurend afgeleid door alles wat je denkt, doet en beleeft. Over allerlei zaken moet je vaak een oordeel hebben, en al oordelend veroordelen we vaak onszelf.
In de training Mindfulness leer je aanwezig te zijn in het hier en nu en je bewust te worden van lichamelijke ervaringen, emoties en gedachten. Je leert je eigen automatische reacties te accepteren en ontwikkelt een vriendelijkere grondhouding naar jezelf. Dit verhoogt je persoonlijke stressbestendigheid; je krijgt grip op jezelf en je ervaart meer innerlijke rust. Daarnaast verbetert vaak de concentratie, nachtrust en zelfzorg.
De mindfulnesstrainingen worden ondersteund door het programma Sterk in je Werk, waarin onder andere de thema’s balans en gezondheid centraal staan.
Meer informatie en aanmelden


 

Training Succesvol solliciteren

Voor iedereen die om welke reden dan ook, op zoek gaat/ is naar nieuw werk en zich wil trainen in effectief en actief solliciteren. Deze training geeft je meer inzicht en zelfvertrouwen gedurende het hele sollicitatieproces. Je oefent met sollicitatiegesprekken en gaat naar huis met een goed CV en passende motivatiebrief.
Meer informatie en aanmelden. 


 

Workshop Grenzen stellen: tot hier….. en dan verder

Tijdens deze workshop leer jij jouw grens te bepalen, jouw grens aan te geven, welke voorkeursstijl je hebt in gedrag en wat dat betekent in de communicatie met de ander. Daarnaast leer je hoe je daar mee om kunt gaan in de praktijk, zodat je als resultaat hiervan zodat je aardiger gevonden wordt, je meer aanzien krijgt, er meer rekening met je wordt gehouden en je meer respect krijgt. Voor iedereen die wil leren wat zijn/haar grenzen zijn en hoe je deze duidelijk naar anderen communiceert en in de praktijk brengt.
Meer informatie en aanmelden. 


 

Workshop Plezier in je werk, hebben en houden!

In één dagdeel leer je waar je plezier aan beleeft in je werk, dus wat je wilt behouden en mogelijk uitbouwen. Daarnaast krijg je inzicht in wat je als minder prettig ervaart en hoe je zelf invloed kunt uitoefenen om daar verandering in te brengen. Want de situatie kun je niet altijd beïnvloeden, hoe je er mee omgaat wel! Voor iedereen die wil leren hoe je meer plezier kunt halen uit je werk.
Meer informatie en aanmelden.


 

Je loopbaan rond je 30e, ‘het ‘Dertigersdilemma’

De veranderingen op de arbeidsmarkt hebben effect op jou als individuele medewerker. Steeds meer ben je zelf verantwoordelijk geworden voor jouw inzetbaarheid en arbeidsproductiviteit. Sta jij nog sterk in je werk? Als medewerker kun je de regie over je eigen loopbaan vergroten door aandacht te hebben voor je leefstijl, de combinatie van werk en privé, je psychische gezondheid en of het werk voldoende zingevend is.

Het dertigersdilemma staat volop in de belangstelling. Dertigers van nu zouden besluiteloos zijn omdat ze te veel keuzes moeten maken. De meerkeuze maatschappij bemoeilijkt het maken van keuzes. Is die andere baan, die andere partner, of die andere stad niet nog leuker? Daarnaast zijn veel dertigers geneigd om alles tegelijk te willen aanpakken en daardoor moeite hebben alle ballen in de lucht te houden. In deze levensfase ben je vaak druk met je carrière, heb je veelal een jong gezin en een druk sociaal leven. Hoe hou je het vol? Hoe hou je de balans tussen werk en privé en welke keuzes maak je daarin?

De focus ligt in deze levensfase vaak op wat de buitenwereld wil, en niet op wat je zelf wil. In de training zoek je naar antwoord op de vragen: welk dilemma stoort mij het meest? Wat wil ik? Hoe kan ik de juiste dingen gaan doen die bij mij passen? Hoe kan ik leren loslaten? De training is tevens een bezinning en maakt je bewust van jouw kwaliteiten, jouw drijfveren en eventuele belemmeringen. Het maakt je bewust van aandacht voor ontspanning, gezondheid en balans werk en privé. Deze training is erop gericht om je inspirerende gedachten en praktische handvatten te geven om de aandacht te richten op datgene wat je écht wilt in het leven en daar op een positieve en actieve manier vorm aan te geven m.a.w. het heft in eigen hand te nemen.

Van toegevoegde waarde is dat de training plaatsvindt in een groep met mensen die in dezelfde levensfase zitten. Fijn is dat je door ervaringen te delen veel zult herkennen bij de ander. Er is daardoor meer begrip en je kunt tevens van elkaar leren en elkaar (onder)steunen.
Meer informatie en aanmelden

Neem contact op

Je naam
Organisatie
Je e-mail
Telefoonnummer
Onderwerp
Je bericht

alle velden zijn verplicht

Share This