Hoe werkt Duurzaam Diensten Delen?

Zorg- en welzijnsorganisaties, aangesloten bij WZW, hebben de handen ineen geslagen om diverse diensten met elkaar te ontwikkelen en te delen. Dit doen zij vanuit het gedachtegoed van het Gelders Arbeidsmarkt Model (GAM), waarbij het “voor en door elkaar” principe en samenwerking tussen of boven organisaties centraal staan. Kennis, expertise, duurzame samenwerking en concrete diensten op gebied van thema’s verschillende komen daarmee samen in het Duurzaam Diensten Delen, dat door WZW gefaciliteerd wordt.

Voor zorg- en welzijnsorganisaties blijkt het lang niet altijd zo eenvoudig om hun diensten intern goed en betaalbaar te (blijven) regelen. Ook het extern oplossen van deze dienstverlening is soms niet wenselijk. Met Duurzaam Diensten Delen bundelen we onze krachten op dit gebied en kunnen we diensten samen veel efficiënter en effectiever inzetten. Het is dan niet meer nodig om alle kennis en expertise zelf in huis te hebben; vanuit het netwerk is het dan altijd beschikbaar. Daarbij blijft de continuïteit geborgd, expertise actueel gehouden en ontsluit het netwerk kennis en informatie.

 

Wat kan Duurzaam Diensten Delen voor u betekenen?

Het gebruik maken van concrete diensten
Informatie over de beschikbare diensten vind je op de homepage van deze site onder het kopje ‘Diensten’.

Het ontwikkelen van nieuwe diensten
Er zijn diverse werkgroepen om nieuwe diensten te ontwikkelen waarbij jij je bij kunt aansluiten: kijk op de homepage onder het kopje ‘Diensten in ontwikkeling’. Wil je deelnemen aan de ontwikkeling van deze diensten? Neem dan contact op met de projectleider.

Het laagdrempelig matchen van vraag en aanbod en het vinden van netwerkpartners
Stuur een mail met je vraag of aanbod naar info@wzw.nl onder vermelding van Duurzaam Diensten Delen of neem direct contact op met de projectleider.

Als je behoefte hebt aan een nieuwe forumgroep rondom een thema of een nieuw te ontwikkelen dienst.
Wil je de behoefte hieraan bij andere instellingen in het WZW-netwerk peilen, stuur dan een mail naar info@wzw.nl of neem direct contact op met de projectleider.

Rondom de onderstaande ontwikkelthema’s zijn netwerkgroepen geformeerd:

  • Mediation, met thema’s zoals conflictbemiddeling, preventieve interventies
  • Commissies, met thema’s zoals bezwarencommissie, vertrouwenspersoon, klachtencommissie medewerkers, bezwarencommissie Sociaal Plan
  • Leren en Ontwikkelen, met thema’s zoals ontwikkeling van trainingen, aanbieden/ faciliteren van trainingen op gebied van arbeidsmarkt, deskundigheidsbevordering, persoonlijke ontwikkeling
  • Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen: actief samenwerken om cliënten bij elkaar in te zetten, samen dienstenaanbod te ontwikkelen en de samenwerking zoeken om met elkaar in gesprek te gaan met gemeentes
  • Duurzame Inzetbaarheid: samen een scan doen en hierover in gesprek gaan om weer een stap te zetten. Waar sta je en wat zijn je vraagstukken?
  • HR Advies: een groep adviseurs samenstellen die op diverse onderdelen organisaties kunnen bijstaan bij pieken in het werk of bij specifieke en/of complexe vraagstukken.

 

Forumgroep Duurzaam Diensten Delen

 

Op www.werkeninzorgenwelzijn.nl is de forumgroep ‘Duurzaam Diensten Delen’ ingericht. In deze forumgroep komen kennis, expertise, informatie en netwerkpartners samen. Je hebt een eigen account nodig om aan de forumgroep ‘Duurzaam Diensten Delen’ deel te nemen. Klik hier om direct een account aan te maken.

Zodra je een account hebt aangemaakt en bent ingelogd kun je je aansluiten bij de forumgroep voor Duurzaam Diensten Delen. Klik in het menu op ‘Forumgroepen’, zoek de groep tussen de lijst en meld je aan voor deelname. Via deze link kom je direct bij de forumgroep DDD.

Johan Weevers

Johan Weevers

Projectleider

Neem contact op met Johan voor algemene vragen over Duurzaam Diensten Delen

E: j.weevers@wzw.nl
M: 06 – 46917168

Share This